COCONUT MANGO CAKE

       
(Without Oven)

INGREDIENTS:

2 mango  Pulp
1 dry coconut grated
1 cup refind floor(maida)
1 tsp baking powder
2 eggs
1 cup sugar powder
1/2 cup Milk or water
1/2 cup Dry fruits chopper
1/4 tsp cinnamon powder
1/2 cup oil or butter

PREPARATIONS:

#) PRE HEAT THE CONTAINER OR WATER IN WHICH CAKE IS GOING TO BE BAKED.

#) Put mango pulp and grated coconut in mixer grinder jar and prepare a smooth paste.
Take a bowl add 2 eggs, sugar powder, refind floor, cinnamon powder, oil and mango coconut paste  and prepare a smooth better of cake by adding  milk or water gradually. Finally add baking powder in it and mix it well.
#) Now, decorate it with dry fruits over it and place it in the pre heated container and close the lead. Cook it around 40 to 50 minutes in water on high flame and 30 minutes in dry pre heated container on low flame.
Once or twice check during cooking.
#)  When cake is baked turn off the flame and bring out the cake mould and keep it aside to cool down it.
Now de mould it.

ENJOY THIS TASTY COCONUT MANGO CAKE WITH TEA.😋


If you Like my recipes then follow my blog and leave your precious comments.
Thanks 

INGREDIENTS सामग्री:

2 आम का गूदा
1 सूखा नारियल कद्दूकस किया हुआ
1 कप रिफाइंड आटा (मैदा)
1 चम्मच बेकिंग पाउडर
2 अंडे
1 कप चीनी पाउडर
1/2 कप दूध या पानी
1/2 कप ड्राई फ्रूट्स कटे हुऐ
1/4 टी स्पून दालचीनी पाउडर
1/2 कप तेल 

तैयारी:

#) एक बर्तन मे पानी डालकर उसे गर्म करना है।

#) मिक्सर ग्राइंडर जार में आम का गूदा और कसा हुआ नारियल डालें और एक चिकना पेस्ट तैयार करें।
एक बाउल में 2 अंडे, चीनी पाउडर, रिफाइंड फ्लोर, दालचीनी पाउडर, तेल और आम का पेस्ट डालें और धीरे-धीरे दूध या पानी डालकर केक का एक बेहतर पेस्ट तैयार कर लैं!! एक बाउल में 2 अंडे, चीनी पाउडर, रिफाइंड फ्लोर, दालचीनी पाउडर, तेल और आम का पेस्ट डालें और धीरे-धीरे दूध या पानी डालकर केक का एक बेहतर मिश्रण तैयार करें। अंत में बेकिंग पाउडर मिलाएं !!

#) अब, इसके ऊपर ड्राई फ्रूट्स से सजाएँ और इसे पहले से गरम किए हुए कंटेनर में रखें और ढक्कन बंद कर दें। इसे तेज आंच पर पानी में 40 से 50 मिनट और सूखी प्री हीट कॉनई में 30 मिनट तक पकाएं खाना पकाने के दौरान एक या दो बार जांच करें।

#) जब केक बेक हो जाए तो आंच बंद कर दें और केक मोल्ड को बाहर निकालकर ठंडा होने के लिए अलग रख दें।

अब इसे दीमोल्ड करें।
इस चाय के साथ लंबे समय तक खाएं


कोकोनट मेंगो केक


अगर आपको मेरी रेसिपी पसंद आए तो मेरे ब्लॉग को फॉलो करें और अपनी कीमती टिप्पणियाँ छोड़ें।

धन्यवाद



Salma Siddiqui

टिप्पणियाँ