INGREDIENTS: Onion Uttapam;
1 cup soaked rice,
1 onion chopped.
1tomato chopped
1potato boiled
1egg
1/2 tbsp baking soda
2_3 green chillies chopped
Green coriander chopped
Salt
Garam masala powder
Ginger- garlic paste
Oil.
PREPARATIONS:
#) grind soaked rice with boiled potato and make a smooth paste to prepare onion Uttapam.
#) Now add all ingredients except oil in rice and potato paste and make better fir onion Uttapam. now keep this onion Uttapam better aside for 1 hour on rest.
#) Now heat up a pan and put little oil in it. Now pour better in it and spread it evenly. Close the dakkan and cook it for 3 minutes on low flame.
Than turn it and polish the oil and again close the dakkan and cook it for 3 minutes.
YOUR ONION UTTAPAM RECIPE IS DONE.😋
Serve it with green chutney or mayonnaise.
सामग्री: प्याज उत्तपम;
1 कप भिगोए हुए चावल,
1 प्याज कटा हुआ।
1tomato कटा हुआ
1 आलू उबला हुआ
1 अंडा
1/2 बड़ा चम्मच बेकिंग सोडा
2_3 हरी मिर्च कटी हुई
हरा धनिया कटा हुआ
नमक
गरम मसाला पाउडर
अदरक- लहसुन का पेस्ट
तेल।
तैयारी:
#) उबले हुए आलू के साथ भिगोए हुए चावल को पीस लें और प्याज उत्तपम तैयार करने के लिए एक चिकनी पेस्ट बनाएं।
#) अब चावल और आलू के पेस्ट में तेल को छोड़कर सभी सामग्री मिलाएं और बेहतर प्याज प्याज उत्तपम बनाएं। अब इस प्याज उत्तपम को आराम से 1 घंटे के लिए अलग रख दें।
#) अब एक पैन को गर्म करें और उसमें थोड़ा सा तेल डालें। अब इसमें बेहतर डालें और समान रूप से फैलाएं। डक्कन को बंद करें और इसे धीमी आंच पर 3 मिनट तक पकाएं।
इसे बारी और तेल पॉलिश और फिर से बंद वें
इसे बारी और तेल को पॉलिश करें और फिर से डक्कन को बंद करें और इसे 3 मिनट तक पकाएं।
आपका ONION UTTAPAM RECIPE IS DONE.
इसे हरी चटनी या मेयोनेज़ के साथ परोसें
INGREDIENTS: Spinach Uttapam:
1 cup soaked rice,
1cup spinach chopped
1/2 onion chopped.
1 Tomato 🍅 chopped
1potato boiled
1egg
2_3 green chillies chopped
Green coriander chopped
Salt
Garam masala powder
Ginger- garlic paste
Oil
PREPARATIONS:
#) grind soaked rice with boiled potato and make a smooth paste to prepare onion Uttapam.
#) Now add all ingredients except oil in rice and potato paste and make better fir onion Uttapam. now keep this onion Uttapam better aside for 1 hour on rest.
#) Now heat up a pan and put little oil in it. Now pour better in it and spread it evenly. Close the dakkan and cook it for 3 minutes on low flame.
Than turn it and polish the oil and again close the dakkan and cook it for 3 minutes.
YOUR ONION UTTAPAM RECIPE IS DONE.😋
Serve it with green chutney or mayonnaise
सामग्री: पालक उत्तपम:
1 कप भिगोए हुए चावल,
1 छोटा चम्मच पालक कटा हुआ
1/2 प्याज कटा हुआ।
1 टमाटर 🍅 कटा हुआ
1 आलू उबला हुआ
1 अंडा
2_3 हरी मिर्च कटी हुई
हरा धनिया कटा हुआ
नमक
गरम मसाला पाउडर
अदरक- लहसुन का पेस्ट
तेल
तैयारी:
#) उबले हुए आलू के साथ भिगोए हुए चावल को पीस लें और प्याज उत्तपम तैयार करने के लिए एक चिकनी पेस्ट बनाएं।
#) अब चावल और आलू के पेस्ट में तेल को छोड़कर सभी सामग्री मिलाएं और better प्याज उत्तपम बनाएं। अब इस प्याज उत्तपम को आराम से 1 घंटे के लिए अलग रख दें।
#) अब एक पैन को गर्म करें और उसमें थोड़ा सा तेल डालें। अब इसमें बेतर डालें और समान रूप से फैलाएं। डक्कन को बंद करें और इसे धीमी आंच पर 3 मिनट तक पकाएं।
Than turn it and polish the oil and again close the dakkan and cook it for 3 minutes.
YOUR ONION UTTAPAM RECIPE IS DONE.😋
Serve it with green chutney or mayonnaise को बंद करें और इसे 3 मिनट तक पकाएं।
आपका ONION UTTAPAM RECIPE IS DONE.
इसे हरी चटनी या मेयोनेज़ के साथ परोसें!
टिप्पणियाँ
एक टिप्पणी भेजें