EGG ROLL CURRY

           

INGREDIENTS:
5 Eggs
1 cup curd
1 cup brown onion
1 onion in cubes
1 onion sliced
2 tbsp cumin seed (Jeera)
1 tbsp sauf
2 tbsp Ginger-Garlic paste
5-6 whole dry red chillies
1 tbsp red chilli powder
1 tbsp turmeric powder (haldi)
1 tbsp Coriander powder
Handfull of Green Coriander leafs
Salt to taste
2 tbsp oil

PREPARATION:
#) Heat up oil to deep fry. Put 1 sliced onion in oil and deep fry  till it becomes dark golden Brown. Now put out it .
#) In a Mixer grinder jar, put curd and brown onions and grind them to prepare a smooth paste. Keep this paste aside now.
#) Now put dry red chillies, 1 sliced onions, sauf and Cumin seeds in Mixer Grinder and prepare another paste.. Now keep it aside too.

PREPARATION OF EGG ROLLS:
#) Take a bowl, put all eggs in it, add 1/2 tsp red chilli powder, salt and whisk it well. Now put a pan on flame , add 1tsp oil. Now add 1/4 of beaten eggs mix in pan , add cream cheese over it and close the lead and cook for 1 min.
Now roll it in pan, movie it aside and put half of remaining mix in it and add cream cheese again & cook for 1 another minute. Now again roll it and add little oil and remaining mix of eggs and cook it like before and again roll it . Now your eggs rolls is ready..put it on a plate, cut into pieces and keep it aside
Now,

PREPARE GRAVY FOR EGG ROLL CURRY:
Put a pan or kadhai on flame, add oil in it and let it be heated. Now add remaining1 tbsp Jeera, saute it for 1 minute. Now Add onion cubes, Ginger- Garlic paste, 1/2 tsp red chilli powder, Coriander powder, haldi powder, salt according to taste and little water to stir this  curry masala well for 5-6 mins on middium flame.
Now Add  curd & brown onion paste and red chili & Jeera paste and add 1 cup of water , let it cook for 7-8 minutes..
Finally, add Egg rolls in it and shimmer it for 5-6 mins on low flame , so that curry will be penetrated in rolls well.
OUR EGG ROLL CURRY IS READY NOW😋
Garnish it with green coriander and fresh cream & Enjoy this with butter naan and roti .

Thanks,
Salma Siddiqui



सामग्री:
5 अंडे
1 कप दही
1 कप ब्राउन प्याज
1 प्याज क्यूब्स में
1 प्याज कटा हुआ
2 बड़ा चम्मच जीरा (जीरा)
1 बड़ा चम्मच सौफ
2 टेबलस्पून अदरक-लहसुन का पेस्ट
5-6 साबुत सूखी लाल मिर्च
1 बड़ा चम्मच लाल मिर्च पाउडर
1 बड़ा चम्मच हल्दी पाउडर (हल्दी)
1 बड़ा चम्मच धनिया पाउडर
हरी धनिया के छिलके को हाथ में लेकर
नमक स्वादअनुसार
2 बड़े चम्मच तेल

तैयारी:

#) डीप फ्राई करने के लिए तेल गरम करें। तेल में 1 कटा हुआ प्याज डालें और इसे गहरे सुनहरे भूरे रंग का होने तक डीप फ्राई करें। अब इसे बाहर निकाल दें।

#) मिक्सर ग्राइंडर जार में, दही और भूरा प्याज डालें और पीसकर चिकना पेस्ट तैयार करें। अब इस पेस्ट को एक तरफ रख दें।     
#) अब मिक्सर ग्राइंडर में सूखी लाल मिर्च, 1 कटे हुए प्याज़, सौफ और जीरा डालें और एक और पेस्ट तैयार करें .. अब इसे भी अलग रख दें।      

 एग रोल बनाने की तैयारी:

#) एक बाउल लें, उसमें सभी अंडे डालें, 1/2 टीस्पून लाल मिर्च पाउडर, नमक डालें और अच्छी तरह फेंटें। अब एक पैन को आंच पर रखें, उसमें 1tsp तेल डालें।

अब पैन में 1/4 पीटे हुए अंडे मिलाएं, उसके ऊपर क्रीम चीज़ डालें और ढक्कन बंद करके 1 मिनट तक पकाएँ।  अब इसे पैन में रोल करें, इसे एक तरफ रख दें पेन मे ही, अब इसमें आधा बचा हुआ मिश्रण डालें और फिर से क्रीम चीज़ डालें और 1 मिनट के लिए पकाएँ।    
अब फिर से इसे रोल करें और इसमें थोड़ा सा तेल और बचा हुआ अंडा मिलाएं और इसे पहले की तरह पकाएं और फिर से रोल करें। अब आपके अंडों का रोल तैयार है। इसे एक प्लेट पर रखें, टुकड़ों में काट लें और एक तरफ रख दें!

 ग रोल करी के लिए :
एक पैन या कढाई को आंच पर रखें, उसमें तेल डालें और गरम होने दें। अब बचा हुआ 1 टेबलस्पून जीरा डालें, इसे 1 मिनट के लिए भूनें।
अब इसमें प्याज क्यूब्स, अदरक- लहसुन का पेस्ट, 1/2 टीस्पून लाल मिर्च पाउडर, धनिया पाउडर, हल्दी पाउडर, स्वादानुसार नमक और थोड़ा पानी मिलाएं और इस करी मसाले को मंदी आंच में 5-6 मिनट तक अच्छी तरह से भूनें!!
अब इसमें दही और ब्राउन प्याज का पेस्ट और लाल मिर्च और जीरा पेस्ट डालें और 1 कप पानी डालें, इसे 7-8 मिनट तक पकने दें।       
अंत में, इसमें एग रोल डालें और इसे धीमी आंच पर 5-6 मिनट के लिए पकाएं, ताकि करी अच्छी तरह से रोल में घुस जाए।    
हमारे एग रोल अब तैयार हैं!
इसे हरे धनिये और ताजी क्रीम से गार्निश करें और बटर नान और रोटी के साथ इसका आनंद लें।

धन्यवाद,

सलमा सिद्दीकी



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