RESTAURANT STYLE CHILLI CHICKEN

      
INGREDIENTS:
500 g Chicken boneless
2 Capsicum cubed
2 Onions cubed
2 tbsp Ginger- Garlic paste 
1 tbsp chopped Garlic
1 tbsp chopped Ginger
1/2cup tomato ketchup
2 tbsp soya souse
2 tbsp Vinegar
1/2 cup corn starch
1/2 cup refind floor
1/2 tsp sugar
1tbsp Red chilli powder
Salt
1 tbsp oil
4-5 Green chilli sliced
Spring onions chopped
1 tsp sesame seed for garnishing.

PREPARATION:
#) FIRST, MARINATE THE CHICKEN:
Take a bowl, put chicken pieces in it, add ginger- garlic paste, 1 tsp soya souce, 1 tsp vinegar, 2  tsp corn starch, salt, red chilli powder and keep it aside for 1 hour at least.

#)DEEP FRY THE MARINATED CHICKEN: 
Put enough quality of oil in a pan, head it up. In the mean while, beat an egg and whisk it properly. Take remaining refined floor in a plate. Now Take marinated chicken pieces, rap them in beaten egg first and than after rap them one by one in refined floor and deep fry them till they become cooked. Keep them aside now.

#) PREPARE GRAVY: 
Put Oil in a pan on medium flame, now add chopped ginger-garlic, sliced green chillies and saute it for 3-4 minutes. Now add ginger-garlic Paste, and onion cubed and shallow fry them for 5 Minutes.
Now add remaining soya souce, vinager, red chilli powder,salt and stir them well. In the mean while take 1/4 cup water, pussy 2 tsp corn starch in it and make smooth paste. Put this cornstarch paste in that chilli chicken's gravy and stir it well. It will give your chilli chicken's gravy a thickness and smooth texting.
Now add fried chicken and little water and cook it for about 6-7 minutes on low flame untill chicken pieces will be soften . now add capsicum cubes, cook them for 5 minutes.. Now sprinkle some springs onion and sasame seed  for garnishing.
Your CHILLI CHICKEN IS READY NOW. ENJOY IT WITH FRIED RICE OR  BUTTER NAAN😊.
Thanks

Salma Siddiqui


सामग्री:
500 ग्राम चिकन बोनलेस
2 शिमला मिर्च 
2 प्याज क्यूबस
2 बड़ा चम्मच अदरक- लहसुन का पेस्ट
1 बड़ा चम्मच कटा हुआ लहसुन
1 बड़ा चम्मच कटा हुआ अदरक
1/2 लीटर टमाटर केचप
2 बड़े चम्मच सोया सोस
2 बड़े चम्मच सिरका
1/2 कप कॉर्न स्टार्च
1/2 कप रिफांड फ्लोर (मैदा)
1/2 चम्मच चीनी
1 छोटा चम्मच लाल मिर्च पाउडर
नमक
1 बड़ा चम्मच तेल
4-5 हरी मिर्च कटी हुई
वसंत प्याज कटा हुआ
1 चम्मच तिल देखें 

तैयारी:

#) सबसे पहले, चिकेन को मेरीनेट करें:
एक बाउल लें, उसमें चिकन के टुकड़े डालें, अदरक- लहसुन का पेस्ट, 1 टीस्पून सोया सूस, 1 टीस्पून सिरका, 2 टीस्पून कॉर्न स्टार्च, नमक, लाल मिर्च पाउडर डालें और इसे रखें।   

#) तैयार किए गए चिकेन को तेल मे तलें:
एक पैन में तेल की पर्याप्त गुणवत्ता रखें, इसे  गेस पर गरम होने रखें। इस बीच में, एक अंडे को फैटें और। शेष मैदा  को एक प्लेट में लें।अब मैरीनेट किए हुए चिकन के टुकड़े लें, उन्हें पहले पीटे हुए अंडे में रेप करें और इसके के बाद उन्हें रिफाइंड फ्लोर में एक-एक करके लपेटें ! अब इन्हें पकाएं और तब तक डीप फ्राई करें जब तक वे पक न जाएं। अब उन्हें अलग रख दें।   

#) ग़्रे्वी की तैयारी:
मीडियम आंच पर एक कड़ाही में तेल डालें, अब कटी हुई अदरक-लहसुन, कटी हुई हरी मिर्च डालें और इसे 3-4 मिनट के लिए भूनें। अब इसमें अदरक-लहसुन पेस्ट, और प्याज क्यूबेड और उन्हें 5 मिनट के लिए भूनें।
अब बची हुई सोया सॉस, सिरका, लाल मिर्च पाउडर, नमक डालें और उन्हें अच्छी तरह से हिलाएं। 1/4 कप पानी लेते समय, इसमें 2 टीस्पून कॉर्न स्टार्च लें और मिला लें! इस कॉर्नस्टार्च के पेस्ट को उस चिली चिकन  की ग्रेवी में डालें और अच्छे से हिलाएँ। यह आपके चिली चिकन की ग्रेवी को गाढ़ा और चिकना कर देगा !  
 अब इसमें तला हुआ चिकन और थोड़ा पानी मिलाएं और धीमी आंच पर 6-7 मिनट तक पकाएं जब तक कि चिकन के टुकड़े नरम न हो जाएं। अब शिमला मिर्च के क्यूब्स डालें, उन्हें 5 मिनट तक पकाएं ..  अब गार्निशिंग के लिए कुछ स्प्रिंग अनियन और तिल के बीज छिड़कें।

अब आपका चिली चिकन READY है। तैयार चावल या मक्खन नान के साथ आनंद लें।


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