500 g mutton boneless
1 cup chana daal
7-8 dry red chillies
3-4 cloves
6-7 black pepper
2 black cardamom
1 inch cinnamon stick
1 inch ginger piece
6-7 cloves garlic
Green coriander
4-5 Green chillies chhoped.
2 onions chopped
Tbsp Oil
PREPARATION:
#) Takes a pressure cooked, put all the ingredients in it which will be used to cook spicy mutton kabab except oil, green coriander, green chillies, chopper onions and add 1 cup water, cook it for 1/2 an hour in pressure cooked.
#) now put this cooked mutton mixture along with spicy in mixer grinder jar n make a smooth paste.
NOW SHALLOW FRY THIS MUTTON KABAB MIXTURE:
#) Heat up a pan, Put some oil and add Mutton kabab mixture, chopped green chillies and chopped onions, now shallow fry it for 8-10 mins.keep stir frying mutton tawa kabab
till it turns darker in color.
MUTTON TAWA KABAB IS READY NOW.
GARNISH IT WITH GREEN CORIANDER AND SERVE IT WITH PARATHAS.
Friends you can use it as filling of parathas, burger, sandwiches etc.
👍🏻
Thanks
Salma Siddiqui
सामग्री:
500 ग्राम मटन बोनलेस
1 कप चना दाल
7-8 सूखी लाल मिर्च
3-4 लौंग
6-7 काली मिर्च
2 काली इलायची
1 इंच दालचीनी छड़ी
1 इंच अदरक का टुकड़ा
6-7 लौंग लहसुन
हरी धनिया
४-५ हरी मिर्च चोपाई।
2 प्याज कटा हुआ
Tbsp तेल
तैयारी:
#) एक प्रेशर कूकर लें , तेल, हरी धनिया, हरी मिर्च, हेलिकॉप्टर प्याज़ को छोड़कर इसमें सभी सामग्री डालें और 1 कप पानी डालें, इसे 1/2 घंटे तक पकाएँ।
#) अब इस पके हुए मटन मिश्रण को मसाले के साथ मिक्सर ग्राइंडर जार में डालकर एक चिकना पेस्ट बना लें।
अब इसे कबाब मिक्सचर के रूप में तैयार करें:
#) एक पैन को गरम करें, थोड़ा तेल डालें और उसमें कबाब मिश्रण, कटी हुई हरी मिर्च और कटा हुआ प्याज डालें, अब इसे 8-10 मिनट के लिए भूनें। जब तक यह #) एक पैन को गरम करें, थोड़ा तेल डालें और उसमें कबाब मिश्रण, कटी हुई हरी मिर्च और कटा हुआ प्याज डालें, अब इसे 8-10 मिनट के लिए भूनें। जब तक यह रंग में गहरा न हो जाए तब तक इन्हें भूनें। MUTTON TAWA कबाब अब तैयार है।
GREEN कॉरिडोर के साथ GARNISH IT और PARATHAS के साथ खायें ।
दोस्तों आप इसे पराठे, बर्गर, सैंडविच आदि की फिलिंग के रूप में इस्तेमाल कर सकते हैं।
👍🏻
धन्यवाद
सलमा सिद्दीकी
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